ClubStudio Опит,Отзиви,Подробности Правила за компетентна работа с лектори на бизнес събития

Правила за компетентна работа с лектори на бизнес събития


Правила за компетентна работа

Всяко бизнес събитие е изградено преди всичко върху хора, които споделят своите знания, опит и опит. Лекторите са двигател за вземане на решение за участие във всяка конференция, а висококачествената работа с тях както на етапа на подготовката, така и на изпълнението може да увеличи продажбите на събитието, да гарантира качеството на съдържанието и да направи говорителите истински посланици на вашето събитие.

Винаги сключвайте договор

Колкото и парадоксално да изглежда, организаторите често забравят за този на пръв поглед важен момент, като се фокусират само върху лични споразумения. Колко важна е ролята на оратора в продажбите на конференцията, така че тя може да стане фатална при липса на подходящото ниво на отговорност на оратора.
Ако всичко е повече или по-малко ясно с търговските отношения, тогава когато се говори на бартер или на други взаимно изгодни условия, договорът често се счита за нещо излишно. Всъщност основното споразумение, в което ще бъдат изписани всички ключови условия на вашето взаимодействие, може значително да увеличи отговорността на оратора, дори ако няма пряк финансов интерес и санкции.

Качествена комуникация

Лекторът на събитието трябва предварително да разполага с цялата пълна информация за конференцията, речта си и всички технически подробности. В идеалния случай персоналът трябва да има отделен човек, който да се занимава с комуникация с всички оратори, да може своевременно да отговаря на въпроси и да предоставя изчерпателна информация за всички нюанси.

Повторение

Не винаги е възможно да се приложи тази точка на практика, но за да може представлението да върви перфектно, препоръчваме ораторът да посети мястото и да проведе репетиционно изпълнение – проверете щракването, височината на екрана, наличието на подценен, направете уверете се, че проекторът не блести в очите и т.н. …
Ако говорителят се чувства удобно на сайта предварително, това значително ще повиши качеството на речта и ще сведе до минимум загубеното време за настройка.

Влияние

По искане на оратора или в съгласие с него можете да използвате аудиторията му за по-голямо покритие и допълнителни продажби. Предложете му публикации с промоционален код в социалните мрежи, съобщения за изпълнение, пощенски съобщения до неговите бази данни. Нивото на участие на оратора до голяма степен ще зависи от условията на неговата реч. Ако условията са комерсиални, можете предварително да обсъдите с него степента на неговото участие, а в случай на свобода на словото, да предложите възможности за допълнителни приходи за самия оратор, като процент от продажбите на билети, които могат да бъдат проследени с помощта на специални модули и връзки или уникален промоционален код

Оставете коментар