ClubStudio Инструменти,Отзиви,Подробности Ефективни инструменти за популяризиране на събития

Ефективни инструменти за популяризиране на събития


Ефективни инструменти

Предлагаме ви универсално ръководство, което ще направи процеса на популяризиране на събитието по-управляем и след събитието ще ви помогне да анализирате по-ефективно резултатите.

Когато създавате уебсайт за регистрация за събитие, опитайте се да направите възможно проследяването на етапите на регистрация на всеки потребител. В зависимост от това на какъв етап е потребителят, вие ще контролирате писмата, които му се изпращат по електронната поща. Например, ако човек или компания са показали намерение да закупят билети, но по някаква причина не са завършили процеса, ще изпратите писмо, в което ги призовавате да продължат започнатото.

Помислете как можете да насърчите регистрацията на участниците. Например създайте връзка, с която потребителят може да сподели новината за закупуване на билет на своята страница в социалната мрежа. Или като благодарност за регистрацията, предложите на член да се възползва от отстъпката в партньорски онлайн магазин.

Използване на съществуващи канали за промоция

Ако вашата компания вече има постоянен блог или споделена страница в социалната мрежа, използвайте ги, за да разкажете за предстоящото събитие. Това може да е история за подготовка за събитие или интервю с бъдещ лектор. Не забравяйте, че вашият блог ще получи повече внимание, ако е допълнен с качествени снимки и видеоклипове. Не забравяйте да добавите призив за действие, за да може потребителят да се регистрира за събитието, просто като щракне върху връзката.

Добавете банер към подписа с кратка информация за предстоящото събитие, така че чрез кликване върху него потребителят да може да отиде на уебсайта на събитието. В примера по-долу можете да видите как екипът на Social Media Examiner е използвал своите имейл подписи за популяризиране на годишната конференция World Marketing Marketing World.

Оптимизирайте съществуващия си сайт, за да рекламирате събитието си, като работите върху неговите ключови думи. Има много онлайн инструменти, които ви помагат да видите честотата и конкурентоспособността на вашите ключови думи.

Следвайки тези прости съвети, можете лесно да създадете маркетингова кампания, която е идеална за вашето събитие. По този начин ще наберете необходимия брой участници, ще спечелите и ще попълните портфолиото си с друг успешно реализиран проект.

Оставете коментар