ClubStudio Опит Как се организира успешният ивент

Как се организира успешният ивент


успешният ивент

За постигане на успех на мероприятия трябва:

  1. Определяне на цели и формат мероприятия.

Поймете, какво искате да измислите: разкажете за продукция на компании, съберете средства, развлечете посетителите или донесете знания. От това ще зависи и формат.

  1. Планиране.

Създайте документ, в който ще съдържа подробен план за подготовка и провеждане на ивента: от логистика до неговото продвижение.

  1. Составление бюджета.

В бюджета се отразяват списък с задачи, запланирани и възможни непредвидими разходи.

  1. Детайли.

При подготовката на ивента се използват всички мелочи: от допълнителни развлечения до външното издание на официални и дизайн на пригласителни.

  1. Локация.

Нужно заранее се определя с мястото на провеждане на мероприятия, забронирайте него. Ако трябва да посетите лично него, доверяването на снимките може да бъде твърде ограничено.

  1. Распределение зон отговорности.

За да избегнете форс-мажорите е важно да се определите, за това, че ще отговорите на всеки член на командите на етапа на подготовка и по време на провеждането на ивента.

  1. Анонс събития.

Чем повече ще се използва каналов разпространение на информация, толкова по-висока вероятност, че вашият ивент се интересуват.

  1. Сервис.

Това е важна част при провеждане на ивенти. Командата и обслужващият персонал трябва да бъдат вежливи, ненавязчиви и не подават вид, ако събитията не се планират.

  1. Финална проверка.

За ден до провеждане на ивента задължително проверявайте итоговата проверка на готовността на персонала, техниките, площадките, материалите и пр. Съставете чек-лист и пройдете по него пред ивентом.

  1. Обратная связь.

За да бъдете обективно оценени, като пропуснати, изчакайте гостите да оставят отзив или да запълнят анкета. Така можете да проанализирате възможните грешки и да ги избегнете в бъдещето.

Рол персонала в организацията ивента

Персонал – това е ключова съставителна любовна случка. Сътрудниците отговарят за взаимодействието с гостите, организацията, провеждането и контрола на мероприятията. Ошибка, допущена една от членовете на команди, може да повлияе на впечатленията на посетителите от ивента.

Оставете коментар