Вие сте тук

Тъпани и гайди

по случай Гергьовден

Вид събитие:

неделя, 06 Май - 19:00 часа
по случай Гергьовден

На Гергьовден ще поместим родния дух и звуци в клуба, в който народната музика също има значение. Бъдете част от празника с нас и с "Тъпани и гайди" на 6-ти май - 18:30 врати!

Тъпани и Гайди съществува от 2011 година. Традиционният родопски звук е заложен в основата на звученето , но е преплетен с тежък съпровод на австралийско диджериду и перуански кахон.

Алтернативният фолклор…. онзи който се е родил в планината и пресаден успява да се „хване” и в града. Момчетата, които се грижат за това не са облечени в носии, не носят потури и кожени калпаци. Те са Хорхе, Бъни, Росен, Григор,Костадин, Лазар и Валентина.

Хорхе свири на диджериду, а Бъни на кахон. Неразделна част са от Оратница и са сладкия кошмар на всеки озвучител с нетрадиционните инструменти, които са избрали. Резултатът след това обаче е прекалено завладяващ и истински, влиза директно във вените на слушателя и няма пускане…

Росен, Костадин, Лазар и Григор са гайдари. Те пък допълват числото от небезизвестния български проект „101 каба гайди”. От тях разбрахме, че т. нар. каба гайда си е родопската гайда, която е по-ниска и басова от джурата и шотландската гайда. Те живеят в София и са решили да сеят навсякъде настръхващия звук на българските гайди.

Членове:

Росен Росенов – шотландска гайда и кабагайда
Григор Лалов – каба гайда
Лазар Кермедчиев – каба гайда
Костадин Канев – каба гайда
Валентина Добрева – вокал
Петър(Бъни) – тъпан и кахон
ГеоргиХорхе) – диджериду

Тъпани и Гайди

Вход: 
12лв. (Bilet.bg), 15лв. (на място)
Преди да закупите билет, резервирайте седящи места на тел. 0887 934 335 (от вторник до неделя след 14:00 ч.)
Важно: 

Във връзка с Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, до юли месец Studio 5 * music club ще има нов вход от 01.01.2018 година - "Вход А4" на НДК, а достъпът до паркинга на НДК ще бъде ограничен!