Вие сте тук

Viola la Musica с Илина Илиева

Концерт - представяне на дебютния албум на виолистката
вторник, 26 Септември - 19:00 часа
Viola la Musica на Илина Илиева

Фондация “Стоян Камбарев” продължава да сбъдва мечти
Дебютният албум на виолистката Илина Илиева вече е факт

Фондация “Стоян Камбарев” продължава да сбъдва мечтите на младите си таланти, като осъществява конкретни техни арт проекти - не само на носителите на голямата Награда за полет в изкуството, но и на всички номинирани за нея през годините.
На 26-ти септември от 19 ч. в Studio 5, ще се състои концерт - промоция на Viola la Musica - дебютния музикален албум на виолистката Илина Илиева - едно от музикални открития на Фондацията с участието и на цигуларя Филип Филипов.
Илина Илиева е родена през 1997 в София, показва изключителен музикален талант още от дете и в момента е една от младите надежди на българската класическа музика. Завършва музикалното училище “Любомир Пипков”, а сега е студент втора година в НМА "Проф. Панчо Владигеров" в класа по виола на Владислав Андонов. Лауреат е на редица национални и международни конкурси. През 2014 година, едва 17 годишна Илина става носител на Специалната награда на Фондация за изкуство “Стоян Камбарев”.
По настоящем Илина Илиева е водач на виоловата група в един от най-престижните младежки оркестри в света-European Union Youth Orchestra, с който концертира по цял свят.
Дебютният й албум Viola la Musica сe издава от Нова Филм-продуцентската компания на Деси Тенекеджиева и се осъществява с любезната подкрепа на Бон Марин и Ars Digital Studio, където е записан и мастериран. В диска има общо 12 музикални произведения за виола на Bartolomeo Campagnoli, Henri Vieuxtemps, Max Reger и Марин Големинов.

Вижте кратък филм за Илина Илиева
https://www.youtube.com/watch?v=PkFqThD5ptg
www.kambarev.org

Вид събитие:

Вход: 
свободен